Dekoráció őszi termésekből
|

Dekoráció őszi termésekből

Minden évszaknak megvan a maga bája, illata és természetesen a dekorációja. Ami igaz, az igaz, leglátványosabban karácsony környékén szoktuk kidekorálni a lakásunkat, de nincs ennek semmi akadálya a többi évszakban sem. Ősszel a sok lehulló levél és termés igazi kincsesbányája lehet a lakásszépítésnek. Mai témánk: dekoráció őszi termésekből

Ha gyerekek vannak a családban, akkor pedig egyenesen kötelező program. Nemcsak a díszek készítése, hanem az alapanyagok begyűjtése is.

Dekoráció alapanyag begyűjtése őszi termésekből kiváló csapat program

Ahelyett, hogy rengeteg pénzt költenénk drágábbnál drágább lakásdíszekre, vegyük nyakunkba az erdőt, udvart, parkot és gyűjtsünk bogyókat, terméseket, ágakat, faleveleket! Egy szóval bármit, amire szükségünk lehet az ötleteink megvalósításához.

Kétféle koncepció lehetséges.

1. összeszedjük, amit csak találunk és jónak látunk, majd pedig ez alapján keresgélni kezdünk, hogy mit is készítsünk belőle.

2. már előre tudjuk, hogy mit szeretnénk készíteni, így csak azokat az alapanyagokat gyűjtjük össze, amikre szükségünk lesz.

Az emberek többsége előszeretettel tesz őszi sétákat, és közben óhatatlanul felvesz egy tobozt, gesztenyét stb. Akkor csináljuk ezt konkrét céllal, gyűjtsük őket azért, hogy alkothassunk belőlük valamit.

Az alapanyagok gyűjtése, mint közös program

Ez a gyűjtögetés lehet egy egész napos kirándulás egyik programja is. Vihetjük az egész családot és persze a kutyusunkat se hagyjuk otthon. Mivel ősszel rövidebbek a nappalok, így a túránk sem lesz túl hosszú, ha még sötétedés előtt haza szeretnénk érni, viszont nagyszerű lehetőség arra, hogy a család együtt töltsön el időt a szabadban.

Kihasználhatjuk ezt az alkalmat arra is, hogy a gyerekeknek elmagyarázzuk, mi is történik ősszel a természetben, legyen szó akár növényekről, akár állatokról. Semmi sem olyan hatékony tanulási módszer, mint amikor testközelből tapasztalják meg ezeket a dolgokat.

Miután összegyűjtöttük az őszi kincseket, akkor kezdődhet a közös munka.

Bizonyára lesz olyan dolog, amiért a boltba kell elmenni, de azért az anyag nagy részét a természetben szedjük össze.

Annyit azért fontos megjegyezni, hogy bizonyos szerszámokra, eszközökre szükségünk lesz/lehet: ragasztópisztoly, fogó, drót, éles kés és még sok minden más, attól függően, hogy mit is szeretnénk készíteni.

A lehetőségek száma szinte végtelen. Minden attól függ, hogy mennyire vagyunk kreatívak, milyen jó a kézügyességünk, milyen alapanyagokhoz jutottunk hozzá. Készíthetünk falevelekkel díszített gyertyatartót, kopogtatót az ajtóra, koszorút, asztaldíszt, játékokat a gyerekeknek, akár még varrhatunk is, ha tudunk stb.

A következőkben felsorolunk néhány ötletet, amit bárki nyugodtan elkészíthet otthon.

Dekoráció ötletek őszi termésekből

Állatkák dekoráció

Az összegyűjtött makkokat és diókat felhasználhatjuk, hogy a gyerekeknek kedveskedjünk. A diókat megtörjük, amennyiben lehetséges úgy, hogy a két fele ép maradjon. Filcből vághatunk szemeket, füleket és egyéb testrészeket, amiket ragasztópisztollyal ráragasztunk a termésre. Így születhet meg egy egérke, teknős, bagoly.

Mécsestartó dísz őszi termésekből, levelekből

Ragasztás előtt érdemes az őszi faleveleket lepréselni. Ugyanazt a dekupázs ragasztót használjuk, mintha szalvétát ragasztanánk. Megfogjuk a mécsestartót vagy egy poharat, ráhelyezzük a faleveleket, amiknek egyik felét bekentük ragasztóval. Miután rátettük a mécsestartóra, akkor kenjük le a másik felét is. Miután megszáradt, már kész is a mécsestartó.

Ha nem falevelekből szeretnénk a dizájnt kialakítani, akkor telepakolhatjuk a mécsestartó alját termésekkel, ágacskákkal, és ebbe állítjuk bele a gyertyát.

Asztaldísz és kopogtató

Ehhez használhatunk boltban kapható alapot is, ugyanakkor mi magunk is készíthetünk vesszőből, lécekből, tobozból. Erre az alapra pedig felragasztjuk az őszi díszeket. Terméseket, faleveleket, bogyókat, akár még dísztököt is tehetünk rá.

Fakorongdísz

Az őszi favágás során bizonyára félretettünk néhány fakorongot is. Itt az idő elővenni ezeket. Egy kis kreativitás és festék segítségével sütőtököket, hóembereket, őszi mintákkal díszített poháralátéteket készíthetünk belőlük.

Függő dekoráció őszi termésekből

Igazán bájos dísze lehet otthonunknak, ha különféle őszi kincseket felfűzünk rafiára vagy zsinegre, és ezeket a füzéreket felkötjük egy száraz ágra.

A felsorolást pedig akár a végtelenségig is folytathatnánk, de inkább a képzelőerőtökre bízzuk. A lényeg, hogy együtt legyen a család és közösen alkosson, szórakozzon.

Hasonló cikkek