Ezeket a szerszámokat szerezd be a kertedhez

Ezeket a szerszámokat szerezd be a kertedhez!

Ha nemrég költöztél új házba vagy végre rászántad magad, hogy megvalósítsd az álomkertedet, akkor alapvetően két dologra lesz szükséged. Az egyik a növények, amelyek terén csak a képzeleted szabhat határt, hiszen olyan szépségeket ültethetsz a birtokodra, amilyeneket csak szeretnél. A másik, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy tökéletesé varázsolhasd az udvarod, azok a megfelelő szerszámok.

Amennyiben nem igazán tudod, hogy pontosan milyen szerkezetekre is lenne szükséged, ebben a bejegyzésben segítünk neked eligazodni ebben a világban és beszerezheted az ideális szerszám szettet ahhoz, hogy bármilyen munkát gond nélkül elvégezhess a kertedben.

Egy fúró örök barátod lehet a kertben!

Fúrógép
Fúrúgép

Tulajdonképpen ha létezik olyan szerszám, amire mindenképpen szükség van egy háztartásban, az a fúró. Hiszen nem csak a kertben, de a lakásban is nagy hasznát veheted, ha például a falra kell valamit helyezni.

A kertben pedig segítségével megvalósíthatod mindazt, amit elképzeltél, legyen szó kerti bútorról, egy filagóriáról, virágtartóról vagy akár egyéb dekorációról. Viszont joggal merül fel a kérdés, hogy mégis milyen típust érdemes választani az igen széles választékból?

Ha nem vagy profi szakmabeli, akkor tulajdonképpen rád van bízva a választás, hiszen az alapvető funkciók mindegyik típusban egyformán megtalálhatók. Mindent összevetve két fő kategóriából válogathatsz. Az akkumulátoros fúrók között könnyű, mégis erőteljes szerkezeteket találsz. Bár az akksit egy idő után tölteni kell, így ha nagyobb munkába vágsz bele, érdemes magadnál tartani egy cserét. Viszont kisebb kerti barkácsolás esetében rendszerint nem kell tartanod attól, hogy lemerülne munka közben.

Az elektromos fúrógépek körében már sokkal erőteljesebb gépeket találsz, amelyekkel komolyabb feladatokat is el tudsz látni, így ha úgy érzed, hatalmas tatarozásra és átalakításokra készülsz a kertben, mindenképpen ezek közül érdemes válogatnod.

Bármelyikre is esik a választásod, egy ilyen szerszámmal akkor is bátran próbálkozhatsz, ha még sosem volt hasonló szerkezet a kezedben, ugyanis gyakorlat teszi a mestert és ha egyszer beletanulsz a használatába, biztosan nagyon megszereted majd.

A jó flex a tökéletes munkavégzés kulcsa

sarokcsiszolo
Sarkocsiszoló

A flex vagy más néven sarkocsiszoló számtalan funkciót tölt be a kerti munka során. A segítségével tudsz vágni, csiszolni, de akár élezni is, így akár vasat vághatsz és fényesre csiszolhatsz egy felületet ugyanazzal a szerszámmal.

Az akkumulátoros sarokcsiszolók között akkor érdemes szétnézned, ha alapvetően nem vagy egy ezermester típus, viszont bizonyos munkálatok esetében hasznát vennéd egy ilyen szerszámnak, akkor ez az ideális választás.

Ha komolyabb munkálatokat tervezel és nem először tartasz a kezedben ilyen szerkezetet, akkor az elektromos változatok között ajánlott válogatnod.

Egy dekopírfűréssz segítségével megvalósíthatod amit elképzeltél

Ha tervezel fával, fémmel vagy műanyaggal dolgozni, sőt, ha adott esetben még kreatívkodnál is egy kicsit, akkor itt az ideje beszerezned egy dekopírfűrészt.

A legjobb az egészben, hogy milliméter pontossággal el tudod végezni a munkát, ráadásul nem csak egyenesen, de ívesen tudsz vágni a segítségével. Ha kisebb munkálatok kedvéért ruháznál be egy ilyen fűrészre, akkor számodra a legpraktikusabb választás az akkumulátoros verzió, ám a komolyabb terveid vannak, mindenképpen az elektromos variációk között nézz szét, amelyek gond nélkül kiszolgálnak majd a munkáid során.

Ha szeretnéd széles választékból válogatni és jó lenne alaposan megnézni a kínálatot mielőtt döntesz, ide kattintva számos minőségi szerszámmal ismerkedhetsz meg.

Bátran kijelenthetjük, hogy ha van egy fúró, egy flex és segy dekopírfűrész a tarsolyodban, akkor senki nem állíthat meg a kertedben, legyen szó barkácsolásról, szerelésről, praktikus vagy kreatív munkavégzésről.

Így a birtokod minden egyes pontja a te kezed munkáját dicséri majd és mindent úgy alakíthatsz ki, ahogy az neked a legjobban tetszik. Ennél nagyobb értéket pedig nem tudhatsz magadénak.

A bejegyzést köszönjük az ÉPFŐ ’95 webáruháznak.

Hasonló cikkek